В Україні спостерігається відчутне зниження цін на популярні овочі та гриби. Скільки коштуватимуть продукти в першій половині березня, показують дані проєкту EastFruit і порталу "Мінфін".

Весна тільки-но почалася, а ціни на овочі вже почали танути. Наприклад, вартість моркви вже досягла якщо не мінімальної, то дуже низької позначки. Також радують цінники на болгарський перець та печериці.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на моркву

Оптові партії моркви надходять у продаж по 6-9 гривень за кілограм, що в середньому на 12% дешевше, ніж тижнем раніше. Помітне здешевлення пов'язують із тим, що господарства, які утримувалися від продажу, почали активно розпродувати продукцію через погіршення її якості на зберіганні.

Важливо відзначити, що ціни на моркву вже в середньому на 76% нижчі, ніж на початку весни 2023 року.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Овочі в супермаркеті. Фото: скриншот Youtube
Овочі в супермаркеті. Фото: скриншот Youtube

Ціни на перець та печериці

Великі сіті супермаркетів порадували новими цінниками на болгарський перець. Середня вартість на початку березня знизилася із 201,04 до 190,65 гривні за кілограм. Ціни на продукт коливаються в межах 149,99-228,70 гривні за кіло в залежності від торгової мережі.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Також помітно подешевшали печериці – середній цінник знизився із 134,42 до 110,42 гривні за кілограм. У більшості супермаркетів ціни варіюються в межах 90-95 гривень за кіло, а найвища ціна – 166,30 гривні у Metro.

Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін
Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бігом поповнювати запаси: хліб, сало та сосиски можна взяти за приємнішими цінами.

Також наш портал інформував, яблука від 17 грн, а банани по 70: українські супермаркети оновили цінники на "вітамінки".

Крім того, ми писали, краще зробити стратегічний запас: кава з шоколадкою стане найдорожчим задоволенням.