У Києві батьки дітей, які страждають на спинальну м'язову атрофію (СМА), виражають серйозну тривогу через брак необхідних медпрепаратів. Чому? Через надто тривале проведення тендеру.

Народна депутатка Ольга Василівська-Смаглюк звинуватила у цьому Київську міську адміністрацію та департамент охорони здоров'я.

Діти у лікарні / фото: Freepik
Діти у лікарні / фото: Freepik

Згідно з її заявою, у дітей залишилося лише кілька днів запасу ліків, і ситуація стає критичною.

"Зволікають з тендером. Батьків годують "завтраками". Відповідальна за цю закупівлю особа то у відпустці, то на лікарняному. Ці ліки вартують страшних грошей, у дітей залишилося ліки на кілька днів. Вони бʼють на сполох, але у Кличка інші турботи, інші пріоритети. Йому не до дітей, не до метро, і не до доріг, не до жахливого стану комунального господарства", – пише депутат.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Хворі діти, фото - Уніан
Хворі діти, фото - Уніан

Депутат не розкрила деталі щодо конкретних ліків чи інформації про тендер, що викликало додаткові питання та занепокоєння серед батьків, які стикаються з труднощами доступу до важливих медичних препаратів.

Однак нам відомо про саме захворювання.

Спинальна м'язова атрофія (СМА) є рідкісним генетичним захворюванням, що несе за собою поступову дегенерацію та ослаблення м'язів через втрату моторних нейронів у спинному мозку.

Ліки / фото: depositphotos
Ліки / фото: depositphotos

Це захворювання, яке чинить тяжкі наслідки для порушених дітей.

У дітей із СМА спостерігається поступове погіршення м'язового контролю, що призводить до труднощів з рухом, диханням та ковтанням. Вони можуть втратити здатність ходити, сидіти і, зрештою, навіть дихати самостійно.

Нагадаємо, київський вчений будує ракети, не виходячи з дому: "Хтось має крутити гайки, розумієте?"

Раніше ми писали про те, що " кохав Україну, і мовчки поїхав до Росії": Злата Огневич нагадала Jah Khalib, хто він насправді