Є велика кількість українських громадян, які навіть за наявності необхідного стажу отримують дуже невисокі пенсії. Їхні виплати залишаються невисокими. Справа в тому, що їх розмір залежить від сплачених страхових внесків, які безпосередньо залежать від офіційних доходів.

Наразі стало відомо, яку пенсію можуть отримувати українці, які декларували мінімальну зарплату. Про це пише портал "На пенсії".

Оформлення пенсії, фото: ПФУ
Оформлення пенсії, фото: ПФУ

За даними Пенсійного фонду, у 2024 році пенсіонери, які отримують мінімальні пенсійні виплати, які сплачували мінімальні соціальні внески, не можуть отримати високу пенсію.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Яка мінімальна пенсія в Україні

У 2024 році з 1 січня встановлено мінімальну заробітну плату у розмірі 7100 грн. Відповідно, мінімальна пенсія зросла до 2361 грн. Мінімальну пенсію можуть отримувати ті громадяни України, які нагромадили достатній страховий стаж. Планується, що він підвищуватиметься рік.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Для виходу на пенсію потрібно мати страховий стаж:

  • 2024 – 31 рік,
  • 2025-го – 32 роки,
  • 2028-го – 35 років.

У квітні 2024 року мінімальна заробітна плата в Україні збільшиться ще раз до 8 000 грн. При цьому українці, розрахункова пенсія яких менша за певний розмір, все одно отримують виплати не менше цього рівня. Цю різницю компенсує держава.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Як розрахувати пенсію

Щоб розрахувати розмір пенсії, потрібно зарплату за останні три роки помножити на ставлення зарплати пенсіонера до середньомісячної країни, на накопичений стаж і на 1%.

Нагадаємо, чи не більше 2760 грн? Як у 2024 році зміняться окремі пенсії.

Раніше повідомлялося, "тринадцята" пенсія – не міф? Кому із пенсіонерів пощастить і чому українцям доведеться "плакати".

Також, українським школярам сплачуватимуть 3 200 грн за семестр: які умови.