Із 1 квітня деяким пенсіонерам перерахують розмір виплат. Натомість інша категорія українців ризикує залишитися без пенсії. Кому радіти, а кому переживати, розповіли у Пенсійному фонді України.

З 1 квітня в Україні зміниться розмір мінімальної зарплати, що спричинить перерахунок деяких пенсій.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, розмір мінімальної пенсії зміниться для 65-річних українців зі стажем щонайменше 35 років для чоловіків та 30 років для жінок. Виплати цієї категорії будуть мінімум – 3200 гривень, Крім того, у квітні відбудеться автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам.

Водночас низка пенсіонерів може залишитися без пенсійних виплат, якщо не встигнуть пройти важливу процедуру. Йдеться про ідентифікацію для осіб зі статусом ВПО, які набули його до 24 лютого 2022 року.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Особи, які не пройдуть ідентифікацію до 31 березня 2024 року, ризикують залишитись без грошей. Важливо відзначити, що виплати накопичуватимуться на розрахунковому рахунку пенсіонера, але отримати їх він зможе лише після проходження процедури. Зробити це можна як особисто звернувшись до органів ПФУ чи "Ощадбанку", так і в дистанційному режимі.

Раніше портал Знай повідомляв, втратили стаж в одну мить: у ПФУ попередили українців - зробіть, щоб не залишитися без пенсії.

Також наш портал інформував, виплати лише раз на квартал: у ПФУ повідомили важливу деталь для українських пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чекатимете ще довше – про гроші і не мрійте: Пенсійний фонд закликав зробити це вже зараз.