Тариф на електроенергію для побутових споживачів становить 2,64 гривні за кВт/год. Однак кожна сім'я може зменшити нарахування у платіжках, знизивши цінник на світ удвічі. Це випливає з постанови Кабміну №544.

Секрет низьких сум у платіжках за електроенергію в комплексному підході - це розумне споживання та встановлення двозонного лічильника. Такий прилад обліку дозволить платити за світло по 1,32 гривні за кВт/год, тобто на 50% менше.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Важливо відзначити, що пільговий тариф діє лише у нічний час доби – з 23:00 до 7:00 ранку. Але якщо перенести на цей час використання найенергозатратніших приладів, то результат не забариться.

Саме підключення нічного тарифу безкоштовне, але споживачеві доведеться витратитися на купівлю двозонного лічильника. Його вартість коливається від 1,6 до 2,4 тисячі гривень, але покупка досить швидко окупиться.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Двозонний лічильник. Фото скріншот з Youtube
Двозонний лічильник. Фото скріншот з Youtube

Так, якщо сім'я щомісяця витрачає 250 кВт/год і перенесе половину споживання на нічний час, приблизно через 10 місяців вдасться відбити витрати на новий лічильник.

Варто зазначити, що тариф на електроенергію, що діє, залишатиметься як мінімум до завершення опалювального сезону. Далі деякі експерти прогнозують подорожчання, але в Міненерго поки що цю інформацію спростовують.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заборгував за старим тарифом, а платити за новим – майже вдвічі більше? У Yasno пояснили важливий момент.

Також наш портал інформував, технічне обслуговування не провели, а платити все одно доведеться? Газовики прояснили важливі питання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, покази електролічильників фіксуватимуть по-новому: енергетики попередили споживачів.