Світлана Кушнір розклала всі карти на стіл і розповіла, що підвищення тарифів в Україні може виявитися не найкращим рішенням. Вона, не соромлячись, висловилася про те, що ідея використати підвищення тарифів для боротьби з неплатежами – повна маячня.

В її очах такий підхід може призвести до катастрофічних наслідків.

Сімейні бюджети вже відчули удар: тарифи зросли на 10-15%, і Кушнір не в захваті від ідеї, що хтось має нести тягар цих подорожчань.

Оплата комунальних послуг / фото: Freepik
Оплата комунальних послуг / фото: Freepik

"Звичайно, це питання до Кабінету міністрів, які вважають, що у нас десь там під матрацом щось залишилося – вони залишками пішли", – каже вона.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Чи торкнеться підвищення інших комунальних послуг?

Щодо інших тарифів, Кушнір стверджує, що неминуче підніметься все: від води та до газу.

14 водоканалам, за словами експерта, дозволять підвищити ціни на воду, за один куб води ціна зростатиме – у деяких випадках від 30 до 60%.

"Ця ситуація – це принцип доміно. Десь підвищать в одному місці, воно потягне все зростання."

комунальні послуги в Україні
комунальні послуги в Україні

Чим тоді обумовлено підвищення тарифу на газ?

"Погоджуюсь, тут взагалі важко навіть пояснити. Справа в тому, що з початком широкомасштабного вторгнення частина тих енергоємних підприємств та галузей, які брали газ, щоб виробляти певну продукцію, вона знищена. Внутрішній споживач газу, який є зараз, маю вистачати. ​​У "Нафтогазі" кажуть, що вони вважають, що обґрунтована ціна буде 9,50 гривень/куб плюс доставка. Питання без відповіді."

Світлана вважає, що Кабінету міністрів настав час вводити предмет за логікою, щоб вони логічно могли пояснити такі абсурдні рішення.

Нагадаємо, ціни на Netflix зміняться у 2024 році: як це вплине на гаманець та контент глядачів

Раніше ми писали про те, що навесні зростатимуть квіти, а у нас – ціни: в Україні говорять про серйозне подорожчання світла