Місцеві мешканці села Мала Уголька на Закарпатті вчинили бойкот проти встановлення мобільної вишки на своїй місцевості.

Про це пише місцеве видання.

Жителі села переконані, що вишка буде нести загрозу їх здоров'ю та життю, оскільки вважають, що тут планується нова мережа 5G, яка за деякими висновками медиків світу провокує онкологічні та інші небезпечні смертельні захворювання.

Мобільний інтернет. Фото: Youtube
Мобільний інтернет. Фото: Youtube

При цьому вони не проти мобільного зв'язку, яким активно користуються, однак не бажають поруч із великим "монстром".

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Місцеві мешканці переконані, що дві такі мобільні вежі на короткій відстані збільшать вплив випромінювання на всіх, хто тут проживає, негативно відобразяться на природі.

А їх місцевість де її встановлять є частиною екологічно-чистої території, де знаходиться Карпатський біосферний заповідник, що є важливим потенціалом для розвитку туристичної галузі.

Інтернет у селах, NewTelecom
Інтернет у селах, NewTelecom

Після численних скарг, Тячівська районна рада звернулась до керівництва громади та депутатів Углянської сільської ради з проханням дослухатись до думки громадськості та заборонити будівництво мобільної вишки на території їх села, однак наразі не відомо їх рішенні.

Раніше ми писали про те, що ткалися дарувати кругленьку суму: дівчина порвала з коханим за 4 дні до весілля через гостей

Крім того, Знай.ua повідомляв, " Думали, я не знав?": наречений зганьбив наречену перед усіма

Також, Auchan закриває свої супермаркети: все з однієї причини