Українцям можуть відключити комунальні послуги, якщо заборгованість становить понад 200 гривень. Після отримання попередження боржник має місяць, щоб виплатити борг.

Про це у коментарі "Суспільному" розповіла начальниця відділу контрольно-сервісного центру "Хмельницькводоканалу".

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Українці нагромадили великі борги за комунальні послуги, у тому числі за воду та каналізацію. У багатьох містах комунальники розпочали боротьбу з неплатниками.

Так, у Хмельницькому розносять попередження навіть тим споживачам, які мають незначний борг – 200 гривень та більше.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

"Ми розносимо попередження тим боржникам, у яких заборгованість триває понад три місяці й становить більше як 200 гривень. Користувач має можливість сплатити борг упродовж місяця", - каже начальник підприємства.

Платіжка за комуналку, скріншот
Платіжка за комуналку, скріншот

Боржнику дають час на оплату боргу, але якщо фінансових можливостей немає, комунальники йдуть на зустріч. У такому разі можна виплатити одразу 30% від суми боргу, а решту суми протягом 6-12 місяців.

Якщо неплатник ніяк не реагує на попередження протягом місяця, то фахівці водоканалу проводять відключення домогосподарства від централізованого водопостачання та каналізації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від українців приймають заяви на компенсацію за комуналку: хто поверне частину грошей.

Також наш портал інформував, не встигли заплатити – готуйтеся до "сюрпризів": як покарають за прострочені комунальні рахунки.

Крім того, ми писали, будуть нові тарифи: коли українці почнуть віддавати ще більше за тепло та гарячу воду.