У киян з'явилася надія під час поїздок метро не розлучатися зі своїми чотирилапими друзями.

Адже транспортна комісія Київради підтримала петицію про дозвіл на перевезення собак у підземці. Ця радісна звістка миттєво поширилася через мережу і викликала бурхливу реакцію громадськості. Адже понад 6000 киян висловили свою підтримку ініціативі, яка з'явилася на сайті Київської міськради 6 лютого.

Вигул собаки. Фото: скріншот YouTube
Вигул собаки. Фото: скріншот YouTube

Директор столичного метрополітену Віктор Брагінський повідомив, що під час повітряних тривог вхід у підземку було відкрито і для пасажирів із домашніми вихованцями. Тож керівництво метрополітену не заперечує проти офіційного дозволу проїзду із собаками за певних умов.

"Метрополітен підтримує цю пропозицію, проте просив надати відстрочку у реалізації петиції для обговорення ініціативи з громадськими організаціями та кінологами", - зазначає він.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Метро, ​​українці, кадр з відео
Метро, ​​українці, кадр з відео

Експерти пропонують дозволити проїзд у метро виключно для невеликих та середніх порід собак у намордниках та на повідках. Великі пси, які можуть загрожувати пасажирам, повинні їздити у спеціальних контейнерах або сумках-переносках.

Нагадаємо, у КМДА назвали дату, коли відновлять повноцінну роботу метро на Теремки.

Як повідомляв "Знай.ua", "обманює мінімум двічі...": скільки насправді мають платити за проїзд у громадському транспорті

Знай.ua писав, метро Києва може перетворитися на Венеціанський канал: депутат закликав киян готувати човни