Правильність нарахувань у платіжках за електроенергію багато в чому залежить від споживача. У першу потрібно передавати покази лічильника, а по-друге, робити це потрібно правильно і регулярно. Про це йдеться на facebook-сторінці YASNO.

Щоб від сум у платіжках за світло не темніло в очах, споживачам радять дотримуватися простих правил. По-перше, українцям виділяється певний період для передачі показів лічильника - 2 останні дні поточного місяця та перші 3 дні нового. Важливо встигнути у цей час.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Якщо клієнт передає показники раніше чи пізніше зазначеного періоду, то ОСР розрахує дані щодо середньодобового споживання. Це означає лише одне - у платіжці чекатиме "сюрприз".

YASNO. Фото: скрін youtube
YASNO. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Українці, які тимчасово не мешкають вдома, нерідко забувають про необхідність передавати покази, навіть якщо вони не змінюються. Це велика помилка, адже постачальник послуг не знає, чи хтось проживає за адресою і яке споживання. Результат - нарахування за середньодобовим споживанням на основі даних за минулі періоди.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у YASNO розповіли про альтернативні тарифи на світ: є шанс платити менше.

Також наш портал інформував, "На якій підставі?": українцям пояснили, навіщо в лічильники світла ставлять індикатори.

Крім того, ми писали, врятуйте тисячі нервових клітин: "Yasno" показали, як розібратися з важливим питанням.