В Україні фіксується зниження цін на популярну овочеву продукцію. В скільки обійдеться морква, буряк і зелена цибуля, показують дані проєкту EastFruit і порталу "Мінфін".

Українцям стане простіше дозволити собі частину популярних овочів. Наприклад, морква за останній тиждень у середньому подешевшала на 14%. Фермери готові відвантажувати продукцію 7-10 гривень за кілограм.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

За інформацією аналітиків, на ринку збільшується пропозиція моркви середньої та низької якості через те, що продукція у сховищах активно псується через досить теплу зиму. Фермери змушені розпродувати запаси, а це провокує зниження цін.

Зазначається, що на даний момент вартість морква в середньому на 72% нижча, ніж за аналогічний період минулого року. Багато гравців ринку не виключають, що ціни на овоч продовжать знижуватися.

Популярні новини зараз
Великі зміни на ринку землі в 2025 році: українці можуть втратити право власності В Україні оновили правила для виїзду за кордон Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Крім того, для українців стали трохи доступнішими буряки та зелена цибуля. Так, за даними порталу "Мінфін", середня вартість буряків у супермаркетах знизилася з 17,84 до 17,69 гривні за кіло.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Зелена цибуля показала більш активне здешевлення. Середній цінник знизився із 36,47 до 29,77 гривні за 100 грамів.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що дешевшає стратегічно важливий продукт: скільки коштує і що буде з цінами далі.

Також наш портал інформував, пояси можна послабити? Українців порадували зниженням цін на важливі продукти – що подешевшало.

Крім того, ми писали, що покупку цитрусових краще відкласти: експерти попередили, як зміниться вартість фруктів найближчим часом.