Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми квитанціями з комуналки, є дуже важлива інформація. Важливо знати, що у березні в Україні діятиме той самий тариф на електроенергію, що й у попередні місяці – 2,64 грн за кіловат-годину без урахування обсягу споживання. Більше того, цей тариф діятиме і в квітні.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра енергетики Германа Галущенка.

Герман Галущенко - фото ВРУ
Герман Галущенко - фото ВРУ

За його словами, поширена раніше інформація про можливе підвищення тарифу до 6 грн за кіловат-годину не відповідає дійсності.

"6 грн за кіловат точно не буде. Це просто якесь вкидання. Він нічим не обґрунтований. Але справді, до кінця опалювального сезону тариф не зміниться, бо є ухвала, яка діє до 1 травня", – сказав міністр.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Водночас, зазначив Галущенко, рішення про доцільність підвищення тарифу на світ ухвалюватиметься у квітні. Прогнозувати ж, яким воно буде, він не став – оскільки, за його словами, на середину лютого жодної інформації з цього приводу не було.

"Тільки у квітні поточного року влада дивитиметься на ситуацію. Зараз немає ні проектів, ні розрахунків", – зазначив Галущенко.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Скільки українцям доводиться платити за світло

Наразі в Україні діє тариф 2,64 грн за кіловат-годину. При цьому обсяг споживання не береться до уваги.

Таким чином, при споживанні, наприклад, 300 кВт*год сума у ​​платіжках за лютий становитиме 792 грн.

Нагадаємо, з одного боргу до іншого? Світло не повернуть після сплати рахунків - це ще не все.

Раніше повідомлялося, розслаблятися - зарано: до "Укренерго" терміново звернулися до споживачів.

Також, "На якій підставі?": українцям пояснили, навіщо в лічильники світла ставлять індикатори.