Українцям, у яких вдома встановлені лічильники води, нагадали про важливу процедуру. Її ігнорування може призвести до нерадісних наслідків – зайвих нарахувань за воду.

Щоб уникнути переплати по платіжках за воду, необхідно регулярно і своєчасно передавати показання лічильника. При цьому важливо - робити це правильно.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Так, показання лічильників води слід подавати до 28 числа щомісяця. При цьому споживачі мають великий вибір серед способів передачі даних. Наприклад:

  • через особистий кабінет чи на сайті постачальника;
  • за допомогою Viber-бота або Telegram;
  • у Центрах комунального сервісу (ЦКС) за телефоном 247-40-40, а також у Центрах обслуговування споживачів Київводоканалу.

Крім того, споживачі можуть записати актуальні показники лічильника у відповідній графі платіжного сповіщення під час оплати у банківських установах.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Платіжки за воду. Фото: скрін youtube
Платіжки за воду. Фото: скрін youtube

Слід зазначити, що споживачі, які не передають показники, будуть змушені платити воду за середнім споживанням. При цьому скоригувати нарахування можливо, якщо звернеться з відповідним проханням до постачальника та надати актуальні дані про споживання та надалі не забувати про передачу показників.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці залишаться віч-на-віч з комунальними платіжками: субсидію призначать лише в кількох випадках.

Також наш портал інформував, від українців приймають заяви на компенсацію за комуналку: хто поверне частину грошей.

Крім того, ми писали, неправильні показники та зайві нарахування у платіжці: газовики дали інструкцію, як це виправити.