Українцям видадуть грошові сертифікати, які можна використовувати для покриття витрат на ремонт приватних житлових об'єктів, які отримали легкі та середні пошкодження внаслідок бойових дій. Про це повідомляє Міжнародна організація з міграції.

Потерпілому від повномасштабної війни населенню продовжують надавати всебічну допомогу. Крім виплат від держави, деякі особи можуть отримати підтримку від різних міжнародних організацій та благодійних фондів.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Так, МОМ реалізує програму підтримки громадян, чиє житло постраждало від бойових дій. Такі особи зможуть отримати ваучери та грошову допомогу на купівлю будівельних матеріалів та покриття витрат на ремонтні роботи.

"За ваучери можна придбати будівельні матеріали, суміші, інструменти, будівельну хімію, оплатити адресну доставку та виготовлення вікон за індивідуальними замірами* тощо та використовувати необмежену кількість разів протягом строку його дії", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Зазначається, що програму буде реалізовано у південних областях України протягом березня 2024 року.

Українці, які потребують допомоги, можуть уточнити всі деталі за телефоном безкоштовної гарячої лінії 0 800 215 015. Звертатися можна у будні з 9:00 до 17:00.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що нова допомога від ООН: кого з українців підтримають щомісячними грошовими виплатами.

Також наш портал інформував, що сім'ям українців виплатять майже по 20 тисяч гривень: хто отримає і на що можна витратити.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, українцям обіцяють одноразову матеріальну допомогу: у кого в гаманцях додасться купюр.