Нардепи прийняли у першому читанні закон про єдину роумінгову систему з Європейським Союзом. Завдяки змінам, українці зможуть деякий час спілкуватись без плати за зв'язок.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Мобільний зв'язок. Фото: скрін youtube
Мобільний зв'язок. Фото: скрін youtube

Зазначається, що завдяки спільній роумінговій системі з ЄС, українці зможуть не сплачувати додаткові кошти за український зв'язок під час подорожей. Такий пільговий період триватиме до 4 місяців.

В свою чергу, іноземці з Європи отримають аналогічну можливість в Україні.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Європою, а європейські мандрівники — в Україні. Україна виконала одну з умов євроінтеграції у сфері електронних комунікацій. Стаємо на крок ближчі до цифрового безвізу з ЄС", — йдеться в повідомленні.

домашній роумінг
домашній роумінг

На даний момент невідомо, коли запрацює нова система роумінгу, однак Федоров висловив сподівання, що народні депутати проголосують за законопроєкт у цілому.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Київстар" безплатно збільшить кількість хвилин та гігабайт інтернету: кому пощастить.

Також наш портал інформував, як убезпечити свої дані під час втрати телефону: кіберполіція розповіла про екстрений план дій.

Крім того, ми писали, "Київстар" порадував українців новим "халявним" тарифом: лише 50 гривень на місяць.