З 1 березня 2024 року пенсії для понад 10 мільйонів українців піднімуться на 8%. Це вже другий рік поспіль, коли індексуються найнижчі пенсії, приносячи довгоочікуване полегшення тим, хто найбільше потребує підтримки.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Очікуваний середній приріст пенсій після індексації має становити 322 гривні. Середній розмір пенсії в Україні теж має зрости – з 5 395 гривень до 5 717 гривень.

Пенсіонери, фото: Акценти
Пенсіонери, фото: Акценти

Крім того, індексація торкнеться широкого кола пенсіонерів:

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще
  • 9,5 мільйонів одержувачів загальних пенсій;
  • 596 тисяч членів силових відомств;
  • 97,8 тисячі інвалідів, які зіткнулися з наслідками Чорнобильської катастрофи;
  • 161,4 тисячі осіб, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілих;
  • 20,8 тисячі вчених, держслужбовців та працівників місцевого самоврядування.

пенсіонери в Україні
пенсіонери в Україні

Водночас уряд запровадив тимчасові обмеження на максимальний розмір індексації – 1,5 тисяч гривень для всіх пенсіонерів та одержувачів страхових виплат. За їхніми словами, за допомогою цього вони матимуть змогу максимально поширити пенсійні пільги.

І це ще не все: з 1 квітня також очікується автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч пенсіонерів, які продовжують працювати.