Українські супермаркети перерахували ціни на низку популярних продуктів. Цього разу ними стали макарони, сосиски та курячі яйця. Скільки доведеться платити українцям, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Звичні продукти харчування коштують українцям дедалі дорожче. Наприклад, макарони з сосисками та яєчня – вже серйозний удар по сімейному бюджету, оскільки цінники не перестають встановлювати рекорди.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на макарони

Станом на 24 лютого макарони пір'я в середньому продаються по 28,42 гривні за кілограм. При цьому у деяких торгових мережах цінники на продукт сягають 40,90 гривні. Для порівняння, минулого місяця середня вартість макаронів була на рівні 27,82 гривні за кіло.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Ціни на сосиски

Середня вартість сосисок "Бащинський" філейні збільшилася з 225,90 до 227,87 гривні за кілограм. У супермаркетах цінники коливаються від 219 до 234,70 гривень за кіло в залежності від торгової мережі.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Яйця

Курячі яйця не подорожчали, але ціни продовжують утримуватись на високому рівні. Наприклад, яйця "Ясенсвіт" у середньому продаються по 63,07 гривні за десяток, а "Квочка" - по 58,05 гривні. Ціни у супермаркетах тримаються в межах від 59,10 до 64,90 гривні за десять яєць.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, страви будуть смачніші, а гаманець ціліший: кетчуп, майонез та томатна паста порадували здешевленням.

Також наш портал інформував, омлет із грінками – дешевшає: українські супермаркети показали ціни на яйця, хліб та соняшникову олію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хто собі може таке дозволити: українців шокували новими цінами на ковбасу, сир та яйця.