Від 3 до 6 тисяч гривень штрафу можуть отримати українці за дії, які досі багато хто не вважає порушенням. Про це попередили на facebook-сторінці ДСНС.

Наближається весна – період, коли частішають пожежі через те, що деякі особи підпалюють сухостій. Такі дії є порушенням закону та караються штрафами. Крім того, це завдає шкоди природі й може навіть загрожувати життю людей.

Горить сухостій, скріншот з відео
Горить сухостій, скріншот з відео

"Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин та більше того вогонь може забрати життя людини", - застерегли рятувальники.

Штраф за спалювання трави. Фото: скрін youtube
Штраф за спалювання трави. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Для ФОП вступили у дію нові правила Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Які штрафи передбачені:

  • для фізичних осіб – від 3 060 до 6 120 гривень;
  • для посадових осіб – 15 300 до 21 420 гривень.

На жаль, деякі громадяни не вважають порушенням закону підпал сухостою. Про це свідчать десятки та сотні пожеж по всій країні щороку.

01]

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за прогулянку з домашнім улюбленцем – багатотисячний штраф: копи попередили українців.

Також наш портал інформував, українців почнуть посилено штрафувати з 15 лютого: хто може "залетіти" на 3500 гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, несумлінних батьків хочуть штрафувати: кому можуть "вліпити" штраф 1700 гривень.