У Харкові затвердили нові тарифи на опалення. Однак мешканці міста будуть отримувати старі платіжки до завершення воєнного стану в Україні.

Про це повідомляє "Kharkiv today".

КП "Харківські теплові мережі" розрахувало економічно обґрунтовані тарифи для споживачів.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Представники комунального підприємства на сесії виконавчого комітету Харківської міськради повідомили, що мінімальна собівартість виробництва 1 гігакалорії тепла для КП "Харківські теплові мережі" на початок 2024 року складає 2250 гривень, що на 711 гривень більше за діючий тариф.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Однак, КП "Харківські теплові мережі" заспокоюють споживачів та зазначають про те, що нові тарифи будуть застосовувати вже після завершення воєнного стану, та ще протягом шести місяців після місяця, у якому війна буде припинена.

На теперішній час харків'янам будуть надсилати платіжки за тарифами станом на 24 лютого 2022 року, які складають 1539 гривень за одну гігакалорію, або 39 гривень за один квадратний метр.

Гаряча вода, скріншот: YouTube
Гаряча вода, скріншот: YouTube

Представник комунального підприємства також нагадав, що пільгові тарифи діють не тільки для населення, а й для підприємств. Для них було зменшено рахунки на третину.

"Тобто якщо до цього ціна на тариф для юридичних осіб була близько 6600 грн, то на сьогоднішній день вона складатиме 3800 грн", — зазначив фінансовий директор КП "ХТМ" Ігор Горішній.

Раніше ми писали про те, що послаблюватися - рано: в "Укренерго" терміново звернулися до споживачів

Крім того, Знай.ua повідомляв, що про трезають світло без попередження: відсутність заборгованості не відіграє ролі

Також наш портал інформував, д війною "нокаут" тарифів: ціни зростуть не тільки на воду, а й на вивіз сміття