З 1 березня на українців чекає низка змін: буде проведено індексацію пенсій, а також зміняться тарифи на світ для деяких категорій споживачів. Чи подужать українці платіжки, йдеться у матеріалі "24 Каналу".

В Україні з 1 березня зміняться тарифи на електроенергію, але лише для непобутових споживачів. Водночас населення продовжить платити за єдиним тарифом – 2,64 гривні за кВт/год. Отже, особливих змін у платіжках чекати не доведеться.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Проте вже найближчим часом побутових споживачів може таки чекати удару по гаманцях. Висока ймовірність, що тарифи на електроенергію буде переглянуто після опалювального сезону.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

На думку голови Спілки споживачів комунальних послуг України Олега Попенка тарифи змінюватимуться у два етапи. Перший орієнтовно пройде наприкінці весни чи на початку літа, а другий вже осінні місяці.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Експерт прогнозує, що на першому етапі електроенергія подорожчає до 3,5-4 гривні за кіловат, а на другому – до 5,5-6 гривень. Водночас міністр енергетики Герман Галущенко нещодавно заявив, що зростання цін на світ для населення до 6 гривень не передбачається.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна "влетіти" майже на 3 тисячі гривень: енергетики попередили українців.

Також наш портал інформував, вартість послуг керуючих компаній зросте на 30%: експерт оголосив приголомшливу новину.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться затягнути пояси тугіше: у НБУ дали прогноз, коли піднімуть тарифи на газ, гарячу воду та опалення.