В Україні можуть зрости ціни низку комунальних послуг, зокрема на опалення та гарячу воду. Однак точної дати, коли можуть збільшитися платіжки українців — ще не відомо.

Про це повідомляють Національному банку України.

У НБУ припускають, що мораторій на підвищення тарифів на опалення і гарячу воду скасують вже, ймовірно, після завершення воєнного стану.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Однак українців заспокоюють, адже платіжки зростуть не одразу.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Ціни на комунальні послуги планують підіймати поетапно і через певні проміжки часу.

Конкретних цифр, наскільки зростуть платіжки за опалення та гарячу воду Національний Банк не називає, однак зазначає, що тарифи будуть "економічно обґрунтованими".

"Прогнозом припускається збереження дії мораторію на окремі тарифи послуг ЖКГ (зокрема, опалення та гарячу воду) до завершення дії воєнного стану. Далі очікується поетапне приведення тарифів у відповідність до економічно обґрунтованого рівня протягом кількох років", – зазначає регулятор.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

У НБУ зазначають про те, що ціни на більшість тарифів комунальних послуг для населення під час повномасштабного вторгнення не зміняться через "період високих безпекових ризиків"".

Однак регулятор не уточнює, про які саме послуги йде мова.

Раніше ми писали про те, що послаблюватися - рано: в "Укренерго" терміново звернулися до споживачів

Крім того, Знай.ua повідомляв, що про трезають світло без попередження: відсутність заборгованості не відіграє ролі

Також наш портал інформував, д війною "нокаут" тарифів: ціни зростуть не тільки на воду, а й на вивіз сміття