Через війну на ринку праці відбулись деякі зміни: багато громадян залишились без роботи, або змушені перекваліфікуватись. Окрім того, величезна кількість спеціалістів виїхала за кордон, залишивши галузі без фахівців.

Тому на ринку виникла критична ситуація з кадрами. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповіла Олена Мельник - в.о–директора Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості.

Центр зайнятості, кадр з відео
Центр зайнятості, кадр з відео

За її словами, критична ситуація на ринку праці у різних галузях, але наразі не вистачає електромонтерів, швачок, слюсарів, токарів та сантехніків. Станом на сьогодні є величезна кількість пропозицій для професійних швачок – 2 тисячі вакансій.

Єдиний портал пропонує роботу і нараховує найбільше вакансій для: продавців – 17 тисяч пропозицій, водій – 9 тисяч пропозицій, бухгалтер – 7 тисяч пропозицій, кухар – 5 тисяч пропозицій.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Продавець. Фото: скриншот з відео
Продавець. Фото: скриншот з відео

Від початку війни на ринку праці в Україні спостерігається дефіцит. Часто жінок залучають до нетипових для них професій. Це пов’язано з мобілізацією та залучення більшості чоловіків до армії. Тому жінкам доводиться перекваліфіковуватись і йти працювати замість чоловіків.

Тож ми бачимо, що дефіцит кадрів напряму пов'язаний з виключно робочими професіями.

Електрик, фото: Знай.ua
Електрик, фото: Знай.ua

Для отримання роботи варто звернутись до найближчого центру зайнятості. Наразі центри зайнятості активно залучають людей до цих професій та навіть пропонують відповідне навчання.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, перерахунок виплат у березні: індексація торкнеться не лише пенсіонерів

Раніше наш портал інформував, звільнятимуть без поважної причини: українцям готують нові правила

Також портал Знай повідомляв, страх опинитися на "мінімалці": депутати виправдали свої мільйонні прибутки перед народом