Згідно з проектом постанови Кабінету Міністрів, оприлюдненим для обговорення на сайті Федерації профспілок України, у 2024 році планується провести індексацію пенсій із застосуванням коефіцієнта 1,079.

При цьому мінімальний розмір підвищення становитиме 100 гривень, а максимальний – 1577 гривень. Перерахунок пенсій, як зазначено у документі, здійснюватиметься із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та враховується для обчислення пенсії, на рівні 7,9%.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Це стосуватиметься пенсій, призначених до 2021 року включно. Щодо пенсій, призначених у 2021-2023 роках, рівень їх підвищення складе 100 гривень. Індексація з 1 березня буде проведена для пенсіонерів, які сплачували страхові внески, військовослужбовців, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС з інвалідністю, а також одержують страхові виплати потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

Крім того, 1 липня буде здійснено перерахунок пенсій для державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування, депутатів та науковців.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Для ФОП вступили у дію нові правила Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

Важливо зазначити, що розмір збільшення не може перевищувати 1577 гривень. Цю кількість було встановлено шляхом збільшення максимального розміру підвищення, застосованого у 2023 році (1500 гривень), на показник зростання споживчих цін у 2023 році – 5,1%.

Нагадаємо, держава скоротила виплати переселенцям: хто ще зможе отримувати копійки

Як повідомляв "Знай.uа", житлова субсидія в Україні: розгадка формули дозволить не переплатити газ та паливо

Знай.ua писав, в Україні "прискорюють" пільги: у кого є шанс платити за комуналку на 25% менше