Нерідко українці стикаються з проблемою зайвих нарахувань в платіжках. Причин цьому немало: неправильно передані показники, невчасна оплата або помилка комунальників.

Але в деяких випадках, споживачі самі "нараховують" зайві цифри в платіжках за природний газ. Про одну з таких ситуацій та шляхи вирішення розповіли в Київській філії "Газмережі".

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Найпоширеніша помилка споживачів при оплаті рахунків за природний газ - відсутність особового рахунку.

"Якщо при оплаті за доставку газу, споживач не зазначає номер особового рахунку - платіж ідентифікується як «нез'ясований платіж», а у особистому кабінеті накопичується заборгованість. " зазначили в компанії

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Однак відчаюватися не варто, адже ситуацію легко виправити.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Як діяти споживачам

1) напишіть заяву про зарахування коштів за особовим рахунком

2) прикріпіть копію квитанції про оплату, копію паспорта та ідентифікаційного коду

3) пакет документів надішліть до філії "Газмережі", яка обслуговує споживачів в вашому регіоні або передайте менеджеру в Центрі обслуговування клієнтів.

Щоб таких ситуацій не виникало, фахівці нагадали, що при оплаті газу потрібно вказувати ПІБ, номер особового рахунку та адресу.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, в "Нафтогазі" відхрестилися від другої платіжки та пояснили чи потрібно платити

Раніше портал Знай інформував, погасити борги недостатньо: у скільки боржникам обійдеться повторне підключення світла

Також наш портал повідомляв, українці можуть звільнитися від сплати комунальних послуг: юристка підказала лазівку