Навіть у розпал війни українців продовжують обманювати постачальники комунальних послуг. Справа у тому, що працівники газової служби часто пропонують підписати заяву-приєднання, яка насправді суперечить закону.

Про це повідомляє адвокат Роман Сімутін.

"До вас приходять працівники з газової служби та хочуть вам втюхати ще один бонусний тариф, а саме: добровільно підписати вас на щомісячні пожертви в ім’я послуги розподілу природного газу, таку собі заяву-приєднання", — йдеться у повідомленні.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Однак, як пояснює спеціаліст, суд нещодавно визнав такі заяви-приєднання незаконними.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Сміутін розповідає, що жінці на Волинці нарахувала 10 тис гривень боргу за розподіл газу. Вона не оплатила його, тож компанія звернулась до суду.

Зрештою з'ясувалось, що жінка навіть не підписала договір про надання послуги з доставки газу.

Окрім того, заборгованість нарахували їй за постановами НКРЕКП, які попередньо не зареєстрували у Мін'юсті як цього вимагає Конституція.

"Вказаний у них тариф не є обов’язковим для споживача, якщо той із ним не погодився", - пояснює юрист.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Завдяки зазначеним фактам, суд скасував борг жінки.

Сімутін пояснює, що ви маєте підписувати договір, а не звичайну заявку про приєднання.

"Повинна бути додаткова угода, а не якась заява-приєднання до умов договору розподілу природного газу. Не ведіться на це", - додає фахівець.

Раніше портал Знай повідомляв, старим без смартфонів не обійтися: "Нафтогаз" опинився під вогнем критики через дивні вимоги.

Також наш портал інформував, "третя платіжка" за газ щомісяця – міф чи реальність: газовики поставили крапку у цьому питанні.

Крім того, ми писали, зайві нарахування ще не привід для розпачу: "Нафтогаз" звернувся до всіх платників.