Житомирська філія "Газмережі" поділилася корисною та дуже важливою інформацією для всіх споживачів. Поширена проблема, коли "майстри попри всі руки" у разі неполадок у системі газового обладнання прагнуть діяти самовільно.

Однак самостійні спроби ремонту газового обладнання можуть обернутися не лише неприємностями для господарів, а й серйозними наслідками для всіх мешканців.

Труба, будинок / фото: Freepik
Труба, будинок / фото: Freepik

Як приклад, "Газмережі" навели відео, на якому газова труба перетворилася на водогін. Внаслідок невдалої спроби заміни водонагрівача 16 квартир залишилися без газу через затоплення газопроводу. Не райдужний розвиток подій, погодьтеся.

Тому "Газмережі" знову і знову закликають:

Не ризикуйте самостійними ремонтами: ми розуміємо, що домашні фахівці готові взятися за все, але газові системи - не той випадок. При монтажі або демонтажі обладнання звертайтеся до професіоналів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Для ФОП вступили у дію нові правила
Показати ще

Газовий балон / фото: Freepik
Газовий балон / фото: Freepik

Вода і газ – погана зв'язка: заміна водонагрівача не така проста, як здається. Невдалі маніпуляції можуть призвести до затоплення газопроводу та відключення газу в кількох квартирах.

Зверніться до оператора газопостачання: перед проведенням серйозних робіт обов'язково зв'яжіться з оператором газорозподільних мереж. Це заощадить вам нерви та забезпечить безпеку.