В Україні фіксується зниження цін на цибулю, часник та печериці. Скільки зможуть заощадити українці, показують дані проєкту EastFruit та порталу Мінфін.

Українці живуть у реаліях, коли доводиться берегти кожну копійку, аби вистачило на їжу та комуналку. Звичайно, кожне здешевлення - шанс уберегтися від надмірних витрат. Цього разу покупці можуть заощадити на купівлі цибулі, часнику та печериць.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на цибулю

За даними аналітиків, вартість цибулі знизилася в середньому на 20%, якщо порівнювати з минулим тижнем. Українські фермери почали активно розпродувати продукцію, що спричинило зниження цін до 8-14 гривень за кілограм.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Активність виробників пов'язана з тим, що цибуля у сховищах швидко псується і продукцію складно продавати. Варто зазначити, що в аналогічний період минулого року цибуля надходила у продаж у середньому в 3,6 раза дорожче, ніж зараз.

Ціни на часник

В українських супермаркетах спостерігається зниження цін на часник. Середній цінник на товар знизився із 137,17 до 132,93 гривні за кілограм. Найнижча ціна на часник фіксується у мережі Metro – 124,70 гривні за кіло.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін
Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Ціни на печериці

Популярні гриби порадували справжнім цінопадом. Так, під кінець лютого кілограм печериць у середньому коштуватиме 118,52 гривні. Це на 31 гривню дешевше, ніж минулого місяця.

Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін
Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, на цінники боляче дивитися: молоко, сир та вершкове масло стають на вагу золота.

Також наш портал інформував, можна навіть заощадити: українців порадували нові ціни на крупи, макарони та олію.

Крім того, ми писали, до таких цін краще підготуватися: експерти спрогнозували дефіцит та шалену вартість двох популярних овочів.