Багато українців досі не можуть змиритися з платою за доставку газу, а в 2024 році додасться і "третя" платіжка за блакитне паливо. Чи каратимуть споживачів за несплату, інформує "ГазПравда".

В 2024 році українцям запровадять так звану "третю" платіжку за газ. Мешканцям багатоквартирних будинків доведеться платити за технічний огляд газових мереж та обладнання, встановлених у місцях загального користування.

Газовики. Фото: скрін youtube
Газовики. Фото: скрін youtube

Вартість послуг для кожного багатоповерхового будинку розраховуватиме індивідуально, а уточнити її можна у свого оператора газорозподільних мереж. Обслуговування буде проводитись не щомісяця, а раз на 3 чи 5 років.

При цьому мешканці багатоквартирних будинків не можуть відмовитися від ТО та ігнорувати платіжку. По-перше, за несплату передбачено покарання – є ризик відключення квартири від системи газопостачання. Про інші можливі санкції поки що невідомо.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Обслуговування газових труб, скріншот: YouTube
Обслуговування газових труб, скріншот: YouTube

Фахівці зазначають, що від належного утримання газового внутрішньоквартирного обладнання кожного без винятку мешканця залежить безпека всіх споживачів, які мешкають у будинку. Ось тому не варто ігнорувати газове ТО.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газовики попередили про драконівські штрафи: не розрахуєтеся до кінця життя.

Також наш портал інформував, газовики застерегли від фатальної помилки: що не можна робити при відключенні світла чи тепла.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, технічне обслуговування не провели, а платити все одно доведеться? Газовики прояснили важливі питання.