На українців чекає новий удар по гаманцях - в одному з міст обговорюють підвищення тарифу на проїзд. Про це свідчить інформація, опублікована на сайті міської ради.

Місцева влада обговорює питання підвищення цін на проїзд на міських автобусних маршрутах. Подорожчання зачепить мешканців міста Лубни на Полтавщині.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Крок до перегляду чинних тарифів аргументують подорожчанням паливно-мастильних матеріалів, а також підвищенням розміру мінімальної заробітної плати та вартості запчастин для транспортних засобів.

"Об’єктивні зміни в економіці держави, а саме: підвищення цін на ПММ, запасні частини та збільшення розміру мінімальної заробітної плати, можуть стати передумовою для повторного перегляду діючих тарифів на послуги з перевезення пасажирів", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Маршрутка. Фото: скріншот youtube
Маршрутка. Фото: скріншот youtube

Підвищення цін наразі не затвердили, проте це може статися вже найближчим часом. При цьому поки що невідомо до якої позначки можуть підняти тариф. На даний момент проїзд для мешканців коштує 12 гривень, а востаннє тариф переглядався 1 лютого 2023 року.

Громадський транспорт - фото Знай.ua
Громадський транспорт - фото Знай.ua

Важливо наголосити, що в деяких інших містах також активно обговорюються та запроваджуються нові тарифи на проїзд у транспорті.

Раніше портал Знай повідомляв, "таємні пасажири" заполонили громадський транспорт: хто вони і навіщо їздять туди-сюди.

Також наш портал інформував, купувати квитки не доведеться: кому з українців можуть дозволити безкоштовно їздити поїздами.

Крім того, ми писали, проїзд у тролейбусі стане дорожчим: де вже готують підвищення.