Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що деякі українці, після проходження так званої ідентифікації, деякі пенсіонери отримують відмову.

Важливо розуміти, що у таких випадках мають знати українці, щоб не входити до стану відчаю чи паніки.

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців "Нафтогазу" на запитання одного з українців у Facebook.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Один із українців звернувся з питанням такого плану: "Чому пенсіонеру МВС, після успішного проходження відеоверифікації до ПФУ, відмовлено у відновленні пенсійних виплат?".

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Фахівці з ПФУ надали відповідь, і заявили, що фізична ідентифікація за допомогою відеоконференцзв'язку, призначена для пенсіонерів:

1. проживають на територіях активних бойових дій, територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, або тимчасово окупованих територіями України, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупованих Російською Федерацією Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, щодо яких не визначено дату завершення бойових дій або тимчасової окупації, та виплату пенсій яким було припинено у період з 1 серпня 2022 року для відновлення виплати (постанова Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 року) № 12 (https://zakon. rada.gov.ua/laws/show/162-2022-%D0%BF#Text);

2. мають статус внутрішньо переміщеної особи (придбали в період до 24 лютого 2022 року) та отримують пенсію через відділення АТ "Ощадбанк" для проходження ідентифікації (постанова Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 року № 637). Будь ласка, перевірте свою приналежність до однієї з цих категорій.

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

Нагадаємо, якщо не влаштовує рахунок, придивіться до лічильника: важливий сервіс, про який варто пам'ятати.

Раніше повідомлялося, "Схема зі збору грошей": українці повстають проти "Нафтогазу" через неврахування показів лічильника.

Також, "Де ціни з третьої платіжки?": у "Нафтогазі" озвучили важливу інформацію.