Українцям, які працюють у вихідний день передбачаєтсья компенсація. Робітник може отримати додатковий день відпочинку або фінансову компенсацію залежно від специфіки оплати праці.

Про це пише sud.ua.

Бізнес в Україні, фото mind
Бізнес в Україні, фото mind

Зокрема, за статтею 107 Кодексу законів про працю України, оплата за роботу у вихідний день обчислюється:

  • Відрядникам - у розмірі подвійних відрядних розцінок.
  • Працівникам, що отримують годинну або денну ставку, - у подвійному розмірі цих ставок.
  • Працівникам з місячним окладом - у розмірі одинарної годинної або денної ставки, доповненої окладом, якщо робота у вихідний день відбулася у межах місячної норми робочого часу, або у подвійному розмірі окладу, якщо робота відбулася понад місячну норму.

Тобто вихідний день компенсується праівникам відповідно до вищезазначених розцінок.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Бізнес. Фото: РБК-Україна
Бізнес. Фото: РБК-Україна
Бізнес. Фото: РБК-Україна

Однак, якщо працівнику нададуть один додатковий день відпочину, то він не буде оплачуватися, а робота у вихідний день буде рахуватися без вищезазначених підвищень.

Також наш портал інформував більше ніяких дзвінків з роботи: в Австралії хочуть заборонити "босам" смикати колег під час відпочинку

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що інвалідність перетворюється на вирок, ще й мобілізують: люди б'ють на сполох через тотальну несправедливість.

Вам буде цікаво дізнатися, українським працівникам обіцяють "райські умови": більше відпочинку та менше паперової тяганини