Серед старих українських монет часом трапляються екземпляри, які цікаві колекціонерам настільки, що вони готові віддавати навіть десятки тисяч гривень. Як виглядають цінні копійки показали фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Нелегко повірити, але монета номіналом 1 гривню може принести фантастичні суми. Деякі екземпляри можуть оцінюватись як у кілька тисяч, так і у десятки тисяч гривень.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, 1-гривневу монету 1992 року різновиду 1.1ААг може бути продано за ціною від 10 до 20 тисяч гривень. Дізнатися цінну копійку можна гуртом - він гладкий, без написів. Зазначається, що при карбуванні монети не було інструменту для нанесення напису на гурт, тож грошовий знак вийшов із такою особливістю.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Непогано заробити можливо і на інших монетах на 1 гривню. Наприклад, копійка 1995 року різновиду 1БАг може поповнити гаманець власника приблизно на 7-9 тисяч гривень. Відмінна риса - також гладкий гурт.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Водночас до 5 тисяч гривень можуть заплатити за 1-гривневу монету 2001 року. Різновид 1АДг має гладкий гурт без написів. Однак часто такі монети підробляють аферисти, спилюючи написи на гурті. Оригінал можна визначити за такими параметрами: вага 6,8 г, діаметр 26 мм.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, одна монета вирішить фінансові проблеми: як виглядають 5 копійок, які оцінюються у 200 доларів.

Також наш портал інформував, тисячі гривень за "нестандартні" монети: які українські копійки цікавлять колекціонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, загляньте у свої скарбнички та старі гаманці: забуті копійки можуть принести майже 5 тисяч гривень.