У 2024 році планують підвищити тарифи на електроенергію, газ та воду. Це питання широко обговорюється, хоча і відкладене до кінця опалювального сезону. Про це повідомляє портал ZN.ua з посиланням на аналітика.

Світло та газ мають набагато вищу ціну, ніж та, яку платять українці за своїми квитанціями. Наприклад, газ, для населення вартує 7,96. Але на біржі ціна газу становила 14,52 гривні. А на початку цього опалювального сезону підскочила аж до 18, 52 гривні.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Тобто, за словами аналітика, "Нафтогаз" штучно занижує ціну на газ для своїх споживачів. Тож після опалювального сезону вартість планують підвищити. Чому після опалювального сезону? Щоб ця новина менш бурхливо сприйнялась споживачами.

Ситуація зі світлом майже аналогічна, адже на ринку коштує 5,50 гривень за кіловат разом із постачанням, розподілом та транспортуванням. Наразі для населення світло коштує 2,64 за кіловат годину. Різниця вартості сплачується державою, але державний бюджет не може впоратись з накопиченими боргами споживачів. Тож зміни у тарифах на цей вид послуг також можуть з'явитись уже навесні.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Ситуація з водою зовсім інша, тому що всі комунальні підприємства належать безпосередньо громадам. Саме тому вартість води та водовідведення різна у кожному місті, а регулятором цін виступають комунальні підприємства. Тарифи на воду також будуть підвищуватись, що анонсували напередодні декілька українських міст.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, врятуєте тисячі нервових клітин: "Yasno" показали, як розібратися з важливим питанням

Раніше наш портал інформував, до літа доведеться не лише худнути, а й економити: у Раді обговорюють зміни тарифів на комуналку

Також портал Знай повідомляв, як перевірити, чи не обдурили вас з розміром виплати: має знати кожен