З 1 січня 2024 року в Україні підвищилася "мінімалка". Від цього розміру залежить і мінімальна пенсія. Тому, на зростання виплат можуть розраховувати і пенсіонери.

З початку року мінімальна зарплатня зросла до позначки 7100 гривень. Але підвищення пенсій запланували на березень. Про це розповіли в OBOZ.UA.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

В результаті цього виплати для стареньких, які отримують найменшу пенсію зросте до 2840 грн. Це підвищення стосується українців, які досягли 65-річного віку та мають достатній страховий стаж.

Другий етап підвищення "мінімалки" припадає на квітень та становитиме 8000 гривень. Відповідно, найменші пенсійні виплати також зростуть. Новий розмір становитиме 3200 гривень.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Найімовірніше, розмір індексації визначать за наступною формулою: половина від рівня інфляції за 2023 рік плюс 50% від середнього річного показника росту зарплат. На даний час це приблизно 13%.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Підвищення зарплати та прожиткового мінімуму в 2023 році не проводили.

Окрім пенсійних виплат, українські пенсіонери можуть отримувати і надбавки до пенсій. Серед них доплата за вік (починаючи з 70 років), понаднормовий стаж, виховання неповнолітніх дітей, за донорство. Але деякі з них стосуються стареньких, чия пенсія не перевищує конкретно встановлену суму.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям готують щедрі виплати: за що влада обіцяє по 8 та 12 тисяч гривень

Раніше портал Знай інформував, українцям збільшать пенсії у квітні: чи вистачить не померти з голоду

Також наш портал повідомляв, стареньким перерахують пенсію вже через кілька тижнів: як дізнатися на скільки зросте пенсія