З початку року неодноразово говорили про підвищення заробітної плати українським педагогам. А вже тепер Уряд вже затвердив план на 2024 рік, згідно з яким заплановано підвищення виплат.

Про конкретні розміри та змінені умови повідомив Денис Шмигаль. За словами прем’єр-міністра заробітна плата педагогів у цьому році зросте на 21%.

Педагоги
Педагоги

"Виплати українським освітянам цього року буде збільшено на 21%. Виділяємо 2,5 млрд грн на облаштування укриттів. У чотирьохстах навчальних закладах почне працювати служба освітньої безпеки,» – повідомив він.

До списку змін відноситься і реформа у професійно-технічній освіті, яка принесе нових фахівців вітчизняному ринку праці. У цьому році будуть відкриватись понад 80 навчально-практичних центрів для підготовки фахівців.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Зарплата в Україні, кадр з відео
Зарплата в Україні, кадр з відео

Окрім того, голова уряду анонсував масштабну реформу вищої освіти. Стосуються масштабні зміни тих спеціальностей, на які держава буде здійснювати своє замовлення. Реформа направлена на те, щоб майже 60% студентів мали державну підтримку для оплати свого навчання.

Реформа освіти включає в себе не тільки конкретні зміни у системі навчання, а повну зміну підходу до цього процесу. Сюди ж належить і підвищення заробітної плати для працівників освіти.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українських школярів та вчителів чекають серйозні зміни: як раніше вже точно не буде

Раніше наш портал інформував, школярів та вчителів викинуть на вулицю? Конфлікт назрівав уже кілька місяців

Також портал Знай повідомляв, весняні канікули вже на порозі: коли школярі підуть на відпочинок та скільки він триватиме