Навчання обдарованих учнів у Політехнічному ліцеї НТУУ "КПІ" опинилося під загрозою через бездіяльність київської влади та університету , які не можуть вирішити питання із приміщенням. Цей унікальний навчальний заклад, де готують майбутню інженерну еліту України, ризикує залишитись без даху над головою.

Конфлікт назрівав із грудня минулого року, коли учнів 9-11 класів раптово переселили з корпусу КПІ до звичайної середньої школи.

Школярі. Фото: скриншот з відео
Школярі. Фото: скриншот з відео

Їм виділили лише 11 кабінетів без спеціалізованих приміщень. Через брак місця доводиться вчитися у дві зміни – хто онлайн, а хто офлайн. Прохання ліцею про додаткові приміщення проігнорував Департамент освіти Києва. Ситуація з молодшими класами не краща – вони теж змушені навчатися лише за день. Під час повітряних тривог діти мають бігти за 15 хвилин до найближчого бомбосховища в іншій школі.

Батьки та викладачі вже більше року намагаються знайти вихід, але натомість їх заганяють у глухий кут. Нещодавно з'явилася інформація про можливу реорганізацію ліцею у структурний підрозділ КПІ. Проти цих планів різко виступили колектив та батьки.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Школярі, скріншот: YouTube
Школярі, скріншот: YouTube

Така реорганізація фактично позбавить ліцей статусу юридичної особи та переведе її з комунальної власності до державної.

Нагадаємо, весняні канікули вже на порозі: коли школярі підуть на відпочинок і скільки він триватиме

Як повідомляв "Знай.uа", поки міністри обіцяють, зарплата вчителів пробиває мінімалку : "Все, що можна було зняти, зняли..."

Знай.ua писав, в Україні змінять тривалість відпустки: кому уріжуть, а хто довше відпочиватиме