Вже з 1 березня для деяких споживачів у Луцьку зміняться тарифи на опалення та гарячу воду. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет.

Державне комунальне підприємство "Луцьктепло" встановлює нові тарифи на свої послуги.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Так, вартість опалення та гарячої води подорожчає для цілого ряду споживачів, а саме:

  • бюджетних установ;
  • релігійних організацій;
  • інших споживачів.

В той самий час для побутових споживачів залишаються діяти старі тарифи, оскільки мораторій, забороняє підвищувати ціни для населення.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Опалення, фото: вільне джерело
Опалення, фото: вільне джерело

Зазначається, що з 1 березня тариф на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії збільшиться на 2-4,5%, а гаряча вода стане дорожчою на 2,5-4,6%.

Місцева влада пояснює, що зростання тарифів зумовлене низкою чинників, зокрема подорожчанням електроенергії, а також підвищенням прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що перегляд тарифів на тепло та гарячу воду для населення поки не передбачається. Проте, за прогнозами Нацбанку, мораторій на підвищення комунальних послуг можуть скасувати вже у 2025 році. Якщо це станеться, то на українців чекає поетапний перерахунок тарифів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка витягне останні копійки: серйозний стрибок цін на газ і світло може статися вже навесні.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, ми писали, "Київтеплоенерго" попередило споживачів: що потрібно встигнути до кінця лютого.