Українці, які несвоєчасно оплачують платіжки за електроенергію, ризикують зіткнутися з серйозними проблемами, вирішення яких коштуватиме тисячі гривень. Про це повідомляє видання "Волинська служба новин".

Фахівці підприємства "Волиньобленерго" нагадали, що в Україні дозволили вимикати електроенергію споживачам, які ігнорують платіжки.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Тож якщо постачальник має інформацію, що домогосподарство певний період не вносить платню за послуги, то електропостачання може бути припинено. У таких випадках споживача попереджають заздалегідь і дають час погашення боргу чи укладання договору реструктуризації.

Українці, які шансом не скористаються, будуть відключені від електромережі. Таким громадянам доведеться не лише сплатити борг, а й доплатити за підключення електроустановки.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Електроенергія, кадр з відео
Електроенергія, кадр з відео

За словами енергетиків, послуга обійдеться приблизно в 695 гривень, якщо потрібно виконати роботи в електролічильнику на комутаційному апараті. Якщо ж буде потреба проводити роботи на повітряній лінії, то гаманець споживача "схудне" ще більш ніж на 2 тисячі гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заборгував за старим тарифом, а платити за новим – майже вдвічі більше? У Yasno пояснили важливий момент.

Також наш портал інформував, комунальники назвали головні ознаки, що лічильник час міняти: повинен знати кожен споживач.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться затягнути пояси тугіше: у НБУ дали прогноз, коли піднімуть тарифи на газ, гарячу воду та опалення.