Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Так, уже з 1 квітня Нацкомісія з регулювання комунальних питань (НКРЕКП) може підвищити тарифи на воду у великих містах.

Експерти одного з українських телеканалів підрахували, що у середньому сім'я платитиме на 40-100 грн на місяць більше. В середньому споживання води на одну особу становить 2,4 кубометри.

Давайте дізнаємося, скільки коштуватиме вода після можливого подорожчання у Києві та Дніпрі.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Так, сім'я із трьох осіб у середньому, якщо керуватися нормативами, споживає 7,2 кубометри води на місяць.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Нині у Дніпрі за такий обсяг потрібно платити 225,79 грн., а у столиці – 218,7 грн.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Якщо НКРЕКП ухвалить постанову про перегляд цін, ситуація зміниться так:

- З квітня. У Дніпрі ця родина заплатить за воду на 44,93 грн. більше (270,72 грн.). У Києві вартість води зросте на 74,3 грн. (293 грн.).

- в червні. У Дніпрі вода подорожчає ще на 61,92 грн. (до 332,64 грн.). У Києві подорожчання становитиме 43,96 грн (до 336,93 грн).

Тобто за два етапи подорожчання сім'я в Дніпрі заплатить за воду на 106,8 грн більше, а в Києві – на 118,2 грн. Тут важливо нагадати, що НКРЕКП контролює тарифи не всіх водоканалів. Частина з них проходить процедуру перегляду тарифів через місцеву владу.

"Київводоканал" має розробити проект підвищення тарифу, аргументувати його, направити до профільної комісії, погодити свої розрахунки, а потім дочекатися, доки члени комісії зберуться та проголосують. І іноді чекати доводиться роками. Такий самий механізм перегляду тарифів працює з іншими водоканалами у великих містах. А ось у Фастові, неподалік столиці, з 1 лютого рішенням місцевої влади тариф на воду вже підвищили.

Нагадаємо, у платіжках буде по 3 куби на людину: "Нафтогаз Тепло" терміново звернувся до споживачів.

Раніше повідомлялося, що можна "висіти" на трубці хоч цілий день: "Lifecell" показав бюджетні тарифи для пенсіонерів.

Також, ціни, податки та тарифи: українців може чекати шокуючий удар.