Українці понад рік переплачували за водопостачання через завищений тариф. Це випливає з інформації від Антимонопольного комітету України, повідомляє портал dumka.

На Харківщині понад рік діяли завищені тарифи на холодну воду. За комунальну послугу переплачували у Кегичівській громаді.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

За даними Антимонопольного комітету, до тарифу на централізоване водопостачання всупереч чинному законодавству, були включені витрати на періодичну перевірку лічильників. Неправомірний тариф діяв із лютого 2020 року до кінця березня 2021 року.

Варто зазначити, що законом "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання" визначено, що за обслуговування лічильників сплачує їхній власник, а витрати на перевірку не включаються до складу тарифу на послуги водоканалу.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

До речі, з січня зросли тарифи на водопостачання та водовідведення у низці населених пунктів. Також з 1 лютого планується запровадження нових цін на воду та каналізацію для мешканців міста Хуст, що на Закарпатті. Місцева влада планує підняти вартість послуг до 80 гривень за куб.

Раніше портал Знай повідомляв, нові платіжки заженуть у кредити: тарифи на воду та каналізацію піднімають до 80 гривень.

Також наш портал інформував, "космічні" суми за комуналку: що робити українцям, які не погоджуються з цифрами у платіжках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Коли капає зарплата, бачу сльози на очах": експерт зізнався, яка категорія українців страждає, поки влада говорить про зворотне.