Газопостачальна компанія "Нафтогаз" зіткнулася зі скаргами своїх клієнтів, особливо пенсіонерів, на складнощі при оплаті за газ та вирішенні проблем за рахунками.

Одна клієнтка висловила свою занепокоєння з приводу людей похилого віку, які не володіють навичками інтернету, чат-ботів і навіть смартфонів, і залишаються за бортом цифрових технологій.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Компанія "Нафтогаз" відгукнулася, заявивши, що усвідомлює складнощі, з якими стикаються деякі клієнти під час впровадження цифрових технологій.

Вони розповіли про альтернативні способи передачі показників лічильника, такі як:

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще
  • використання IVR-меню,
  • дзвінки до контакт-центру,
  • а також надсилання SMS-повідомлень на короткий номер.

Звернення до "Нафтогазу" / фото: скріншот Facebook
Звернення до "Нафтогазу" / фото: скріншот Facebook

Однак клієнти продовжують висловлювати побоювання щодо доступності цих методів для людей похилого віку.

Інший клієнт порушив питання, чому повернення переплати також є складним процесом, що вимагає особистої присутності в банку та газових канторах.

Пенсіонерка, фото - Вести
Пенсіонерка, фото - Вести

Але оператор просто відповів, що для повернення переплати необхідно звернутися до Оператора ГРМ із заявою та надати низку документів. Процес можна здійснити письмово чи навіть електронним шляхом.

Така відповідь може означати відсутність на даний момент сервісів з інтеграції пенсіонерів у спрощену систему оплати рахунків. Хочеться сподіватись, що поки що. Питання літніх клієнтів такі компанії повинні враховувати уважно, оскільки їм дуже важко.