Деяким сім’ям будуть виплачувати по 500 гривень у вигляді компенсації за комунальні послуги. При цьому виплати не будуть залежати від доходів родини, її майнового стану та спожитих комунальних послуг. Про це повідомила пресслужба Чернігівської міської ради.

Допомога буде поширюватись на окремі сім’ї, які проживають у місті. Гроші будуть надходити для родин загиблих, або померлих захисників України, а також для родин військовослужбовців, рідні яких зникли безвісти в Афганістані.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що закон і так передбачає знижку на комунальні послуги в 50% для родин загиблих військовослужбовців. Однак саме у Чернігові вирішили зробити додаткову допомогу для такої категорії родин містян. Отже, відтепер вони будуть отримувати також 500 гривень кожного місяця у якості компенсації за комунальні послуги.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Статтею 12 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" для членів сімей загиблих захисників і захисниць передбачено пільги на оплату газу, електроенергії, опалення, квартирної плати та інших комунальних послуг у розмірі 50%. А з 2024 року додатково вони отримуватимуть ще й з міського бюджету 500 грн" , - інформують у повідомленні.

Виплати / гроші
Виплати / гроші: depositphotos

Окрім того, тим, хто мобілізований до ЗСУ міська рада ухвалила допомогу у вигляді 20 тисяч гривень. Всі новобранці будуть отримувати 20 тисяч гривень з бюджету міста.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям допоможуть виправити матеріальне становище: кому виплатять від 2 до 30 тисяч гривень

Раніше наш портал інформував, у постачальника буде всього місяць: українцям обіцяють знизити платіжки за комунальні

Також портал Знай повідомляв, українцям назвали умову, коли можна не платити за тепло, гарячу та холодну воду