Після смерті близької людини ми довгий час приходимо в себе та можемо не згадати нюанс про те, що на прийняття спадщини нам дається зконом лише 6 місяців. Однак, є нюанс, завдяки якому усе майно померлого перейде до його родичів автоматично.

Про це розповідає адвокат Марія Левченко .

Фахівець пояснює, що прописка громадянина впливає на спадкування у тому випадку, якщо він пропустив відведений законом строк для її прийняття.

Спадщина. Фото Pexels
Спадщина. Фото Pexels

"Сама реєстрація, або як у народі говорять прописка, впливає виключно в тому випадку, якщо ви пропустили 6 місяців із дати смерті спадкодавця і не встигли подати вчасно заяву", - розповідає юристка.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Зокрема, якщо померли батьки, які не встигли за життя скласти заповіт. Якщо їх діти прописані у їх будинку, то він переходить у їх власність автоматично і вони не втратять його, якщо протягом 6 місяців не звернуться до нотаріуса для прийняття спадщини.

Нерухомість, 24 канал
Нерухомість, 24 канал

Якщо ж рідні прописані окремо від померлого, то треба поспішити вкластися у цей термін, адже поновити строки для прийняття спадку можна лише через суд, що несе за собою додаткові фінансові витрати.

Юрист нагадала, шо під час війни спадщину можна оформити як у державного, так і приватного нотаріуса, за місцем відкриття спадщини.

Нагадаємо, що українцям дозволили оплачувати лише 25% від комунальних платіжок: кому дадуть знижку.

Раніше ми повідомляли про штрафи за невчасний військовий облік: адвокат пояснив, чому це незаконно.

Також, хочете спадщину – платіть компенсацію: українцям розповіли, як "вибити" гроші