Комунальні послуги "з'їдатимуть" ще більше грошей із гаманців українців. Деяким споживачам доведеться платити на 18% більше за популярну послугу. Про подорожчання повідомили на сайті комунального підприємства.

На Чернігівщині у місті Ніжині зросли тарифи на послуги з управління багатоквартирним будинком. Нові розцінки набули чинності з 1 січня 2024 року, тож уже у лютому українцям доведеться заплатити більше.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Комунальне підприємство, яке надає послуги населенню, пояснило, що причин підвищення тарифів було декілька. Серед них:

  • подорожчання електроенергії – на 57%;
  • підвищення мінімальних зарплат працівникам – на 6%;
  • перехід до системи оподаткування ПДВ.

Перелічені фактори змусили підприємство перерахувати тарифи та підтягнути їх до економічно обґрунтованого рівня. Зазначається, що вартість послуг з управління багатоквартирним будинком збільшилася одразу на 18%.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Комунальні тарифи, кадр з відео
Комунальні тарифи, кадр з відео

Уряд виділив рекордну за останні два роки суму на субсидії. Населення, яке не справляється із комунальними платіжками, закликають звертатися за допомогою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від проблем із розрахунком до технічного обслуговування: у "Нафтогазі" підказали як упоратися з будь-якими проблемами.

Також наш портал інформував, комунальники назвали головні ознаки, що лічильник час міняти: повинен знати кожен споживач.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться обирати між їжею та платіжками: коли зростуть тарифи на газ, тепло та гарячу воду.