Житлова субсидія призначена для людей, яким фінансово важко сплачувати комунальні послуги. Отримувати українці її можуть двома способами: через поштове відділення та на банківський рахунок.

Спосіб отримання залежить від громадянина та за бажанням його можна досить легко змінити. Але виникає питання, як це правильно зробити? З таким питанням звернулася українка до Пенсійного фонду України.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

"Доброго дня, як моїй мамі, яка получає субсидію на почту, зробити перерахунок субсидії на картку ПриватБанк, дякую м. Харків цікавиться українка

Відповідь ПФУ

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Фахівці Пенсійного фонду порадили простий спосіб, який зекономить час та нерви. Для цього потрібен Інтернет та деякі особисті дані.

"Ваша мама може перевести виплату, скориставшись вебпорталом електронних послуг ПФУ." зазначили у відомстві

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Як перерахувати субсидію

1) увійдіть в особистий кабінет на веб порталі електронних послуг ПФУ. Для цього вам знадобиться КЕП (кваліфікований електронний підпис).

2) У лівому боковому меню оберіть пункт Заява на житлову субсидію та натисніть Заява на зміну способу виплати житлової субсидії чи пільги. Далі заповніть всі необхідні поля форми заяви та завантажте скановані копії необхідних документів.

3) Сформовану заяву завірте КЕП та надішліть.

Звернення до ПФУ. Фото: скрін Фейсбук
Звернення до ПФУ. Фото: скрін Фейсбук

Відповідь ПФУ. Фото: скрін Фейсбук
Відповідь ПФУ. Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальні платіжки перестануть бути тягарем для українців: хто має право на 100% знижку

Раніше портал Знай інформував, нарешті розрахуємось за опалення? Українці можуть отримати 5 тисяч на оплату комуналки

Також наш портал повідомляв, не дивуйтесь шаленим платіжкам: у лютому багатьох українців чекають зміни