Українці сплачують чимало платіжок за комуналку. Серед них і за доставку, споживання природного газу, електроенергію, воду та інші. Все це разом "виливається" в кругленьку суму.

Щоб допомогти споживачам оплатити комунальні послуги, уряд надає субсидію та пільги. А деякі українці мають право на отримання 100% знижки на пільги. Про те, хто має на це право та, що для цього потрібно, розповіли в одному з управлінь Пенсійного фонду.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

При призначенні такої пільги, середньомісячний дохід громадян не враховується.

Хто має право на знижку:

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

1) Учасники бойових дій Другої світової війни, віком понад 85 років,

2) особи з інвалідністю 1-3 групи внаслідок війни

3) реабілітовані особи, які належать до числа тих, яких було піддано репресіям у формі (формах) позбавлення волі (ув’язнення), тощо.

4) колишні малолітні в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, які визнані особами з інвалідністю.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Які документи потрібні для оформлення

Для подання заяви для внесення в ЄДАРП, знадобляться наступні документи: паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України, документи, які підтверджують право на отримання пільги, реєстраційний номер облікової картки платника податків, довідку про взяття на облік ВПО, договір оренди та довідку про сплату комуналки.

Подати заяву можна онлайн, особисто або поштою.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, як не стати заручником чужих боргів: в водоканалі вказали на важливий момент

Раніше портал Знай інформував, українцям "вибачать" борги за воду та каналізацію: хто може не платити

Також наш портал повідомляв, українцям компенсують майже 1000 гривень за зимову комуналку: хто отримає гроші