Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива інформація щодо лічильників електрики.

Деяких споживачів дуже цікавить відповідь на важливе питання, яке звучить так - навіщо, і на якій підставі споживачам електроенергії можуть встановити індикатори впливу постійного (змінного) магнітного поля?

На це питання відповіли фахівці із прес-служби "Закарпаттяобленерго" у соціальній мережі Facebook.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Українцям відповіли, що відповідно до Правил роздрібного ринку оператор системи для запобігання розкраданню електричної енергії може встановити індикатори на лічильники споживача. Їх встановлюють безплатно.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Публікація "Закарпаттяобленерго", скріншот: Facebook
Публікація "Закарпаттяобленерго", скріншот: Facebook

Індикатори повинні бути сертифіковані та фіксувати вплив на лічильник полів, силові характеристики яких перевищують такі граничні значення:

- для постійних магнітних полів – 100 мТл;

- для змінних магнітних полів – 30 мТл;

- для електричних полів – 5 кВ.

"Установка індикаторів та їх стан фіксують в акті про пломбування або в іншому документі, що підтверджує встановлення таких індикаторів на/лічильниках (у тому числі і передбачених виробником лічильника), відповідність їх стану (неспрацьований) та передачу цих лічильників, пломб та індикаторів на зберігання, який складається у 2 примірниках представниками оператора системи у присутності споживача або уповноваженої ним особи та підписується ними", - додали в компанії.

Нагадаємо, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Раніше повідомлялося, черга до бювету побільшає? Киянам зібралися підвищити тариф на воду, вже з 1 квітня.

Також, українцям перерахують платіжки за низку комунальних послуг: у Кабміні зробили важливу заяву.