Житлова субсидія та пільга - допомога українцям, яка потрібна для оплати частини комунальних послуг. Для призначення виплати в більшості випадків враховується не лише сукупний дохід родини, а й стан заборгованості за "комуналку".

Якщо в споживача є борг, то субсидію не призначають. Але є ситуації, коли виплати можна отримати. Про це розповіли в Пенсійному фонді України.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Боргом, за яким не призначать допомогу на оплату комуналки вважається не оплата комунальних послуг, яка перевищує позначку 680 гривень (40 неоподаткованих мінімумів). Важливо, термін цієї заборгованості понад три місяці на день звернення за житловою субсидією.

Коли можуть надати субсидію боржникам

Популярні новини зараз
Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

1) якщо споживач повністю оплатив всі борги та надав підтверджуючі документи

2) у випадку, коли громадянин уклав договір про реструктуризацію боргу з компанією постачальником. Таким чином всі сплачуватиме заборгованість протягом зручного періоду.

3) якщо споживач не згоден з нарахуванням боргу, то він може оскаржити рішення в судовому порядку.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

В усіх трьох випадках, житлова субсидія при значиться протягом 2 місяців від початку опалювального або неопалювального сезону.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українцю відключили воду за борги, але він повернув її назад, "потопивши" сусідів

Раніше портал Знай інформував, заборгував по-старому тарифу, а сплачувати за новим - майже вдвічі більшим? В Yasno пояснили важливий момент

Також наш портал повідомляв, у лютому українці отримають оновлені платіжки: хто віддасть за комуналку більше