За уникнення навчання та виховання дітей для батьків приготували адміністративну відповідальність. Такий законопроєкт зареєстрували в ВРУ. Про це пише Судово-юридична газета.

6 лютого у Верховній Раді проголосували в першому читанні за законопроєкт номер 9390. Згідно з ним вводиться адміністративна відповідальність за ухилення від забезпечення навчання та виховання дитини.

Школярі. Фото Freepik
Школярі. Фото Freepik

Під забезпеченням розуміють необхідні умови для життя на навчання для неповнолітніх дітей.

Цим законопроєктом вносяться зміни до статті 184 Кодексу про адміністративні правопорушення - усунення прогалини стосовно адміністративної відповідальності батьків.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Яка відповідальність для батьків

За законопроєктом на батьків може накладатися штраф від 850 гривень до 1700 гривень. Ще однією формою відповідальності може стати попередження.

Школярі. Фото: Youtube
Школярі. Фото: Youtube

Необхідність внесення такого документа обумовлена тим, що існує недолік який перешкоджає притягненню до адміністративної відповідальності батьків, якщо вони не забезпечують відповідних умов життя та навчання для своєї дитини. А це прямі обов’язки батьків перед законом.

Школярі, фото facebook
Школярі, фото facebook

Деякі положення кодексу говорять до притягнення адміністративної відповідальності за неналежне виховання неповнолітніх дітей. Неповнолітня дитина, згідно з Сімейним кодексом – від 14 років і до 18 років.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пошта втратила посилку? Можна вибити гарну компенсацію

Раніше наш портал інформував, хочете спадщину – платіть компенсацію: українцям розповіли, як "вибити" гроші

Також портал Знай повідомляв, "Можна пити корвалол": що загрожує водіям, які проігнорують повістку