Кава з вершками – цінний напій, який знаходить своїх любителів у всьому світі. Та сьогодні це може бути досить дорогим задоволенням, адже ціни на вершки та каву піднімаються з кожним днем. Про вартість цих двох продуктів розповіли українцям на Мінфін.

Останнім часом вартість звичайної розчинної кави тільки розчаровує. Експерти говорять, що підвищення цін пов’язане з порушенням логістики та подорожчанням самої кави на світовому ринку. Тож варто знати, у якому супермаркеті можна знайти каву та вершки за найвигіднішою пропозицією.

Кава з вершками. Фото: Youtube
Кава з вершками. Фото: Youtube

Вартість розчинної кави

Кава Nescafe Gold 210 грамів у середньому буде коштувати 381 гривню. Ашан пропонує віддати за упаковку такої кави 359 гривень, Метро – аж 405 гривень, а Мегамеркет – 379 гривень.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Ціни на каву. Скрин Мінфін
Ціни на каву. Скрин Мінфін

До слова, середня ціна у минулому місяці була значно нижчою і становила 377,30 гривень за 210 грамів.

Вартість вершків

Вершки з цінами не поспішають і дорожчали не на багато за останній місяць, лише на декілька копійок. Так, вершки "Простонаше" 10% жирності об’ємом 10 мл вартують в середньому 25,83 гривні. У минулому місяці, для порівняння такий же пакетик вершків можна було придбати у середньому за 25,80 гривень.

Ціни вершки. Скрин Мінфін
Ціни вершки. Скрин Мінфін

Так, у Новусі можна купити їх за 26,99 гривні, у Метро – 25,90 гривень. Найнижчу ціну на такі вершки пропонує Варус, там можна купити їх за 24,60 гривень.

Минулого року вершки такої ж марки і такого ж об’єму коштували на декілька гривень дешевше.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нові ціни на м'ясо та маринад: в скільки українцям обійдеться лютневе барбекю

Раніше наш портал інформував, привіт, діабет: 5 продуктів, які ми їмо дуже часто і наражаємо себе на небезпеку

Також портал Знай повідомляв,про олію не забудь: в Україні "обвалилися" ціни на гречку, рис та макарони